Sortida a la UPC

La setmana passada els alumnes de 1r i 2n de batxillerat van anar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC) a fer un taller de mecànica molt interessant on van aprendre conceptes bàsics de màquines. Us deixem unes fotos de la sessió:

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sortida a la UPC

COMENÇA EL CURS 2019-2020

Ha començat el nou curs a l’Eugeni d’Ors…

Llibres

Us recordem que encara podeu adquirir els llibres digitals a través de la plataforma de Blinklearning. Aquí us deixem la Guia de Compra i els cupons de descompte dels Llibres ESO. Us recordem també que podeu fer l’ingrés del material a través del banc.

Extraescolars

Tardes d’esport a l’Eugeni: us animem a que us apunteu a les activitats extraescolars esportives que oferim aquest curs. Els professors d’educació física us n’informaran ben aviat!

Reunions d’inici de curs

Totes les famílies esteu convidades a les reunions informatives d’inici de curs, que seran:

 

ESO i BATXILLERAT 8 d’octubre de 2019 a les 17:30 hores

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a COMENÇA EL CURS 2019-2020

INFORMACIONS CURS 2019-2020

Els llibres de l’ESO ja estan disponibles a la web de compra de la plataforma BlinkLearning. En aquest document de Llibres ESO trobaran tota la informació.

El llistat de llibres de Llibres 1r batxillerat i de Llibres 2n Batxillerat també està disponible.

El primer dia de curs és el dia 12 de setembre. L’horari especial de benvinguda és:

1r ESO: de 9:00h a 12:00h

2n, 3r i 4t ESO i Batxillerat: de 10:00h a 12:00h

 

Us desitgem un bon estiu i us esperem el 12 de setembre!

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a INFORMACIONS CURS 2019-2020

Booktubers i booktrailers

Enguany, els alumnes de 4t han treballat les dues lectures obligatòries de Castellà a partir dels trets propis del llenguatge audiovisual i mediàtic. Els formats escollits han estat el de booktuber per a la primera i el del booktrailer per a la segona.
Els booktubers són joves que graven vídeos molt breus, d’uns cinc minuts aproximadament, on recomanen lectures. Aquestes vídeoressenyes les pugen a la plataforma de Youtube. Allà hi compten amb un canal propi especialitzat en aquest àmbit on, a més de la crítica literària, també és possible trobar-hi altres continguts relacionats amb el món dels llibres, com ara: fires, concursos, entrevistes a escriptors i escriptores, etc. Per a moltíssims nois i noies que els segueixen a les xarxes, són la veu de la tendència quant a literatura juvenil.
D’una manera molt informal i atractiva es converteixen en autèntics promotors dels autors i de la lectura. Aspectes als quals tampoc no són alienes les editorials que, davant les possibilitats que permeten les xarxes i l’impacte i la importància que tenen sobre nosaltres els medis audiovisuals, van més enllà i en els darrers anys presenten els llibres com si fossin pel·lícules, a mode d’un vídeo publicitari breu, que anomenen booktrailer i que permet la confluència del món cinematogràfic i literari.
D’una banda, a “Booktubers de leyenda” els nostres alumnes ens recomanen la lectura de les Leyendas, de G. A. Bécquer; en concret alguna que els ha agradat especialment .
D’altra banda, dins del projecte de booktrailer, “Mentira: ¡De verdad no vas a leerlo?”, els alumnes es converteixen en productors, actors i directors; i ens presenten de manera impactant la novel·la de Care Santos.
A continuació teniu una mostra d’alguns dels treballs realitzats pels nostres alumnes, els quals han esdevingut autèntics artistes de la videocomunicació. Felicitats a tots! (També als més tímids, que no han volgut que els seus treballs fossin publicats a la nostra web)
I molt bon estiu!

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Booktubers i booktrailers

Impressora 3D

Aquest curs l’institut ha estrenat la seva impressora 3D. Es tracta d’una Witbox 2 de la marca BQ. De moment hem començat amb els alumnes de Tecnologia de 4rt de la ESO. Aquí teniu una mostra dels seus projectes.

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Impressora 3D

Altered Book

Des del Departament de Castellà s’ha impulsat enguany un projecte pilot amb l’alumnat de 1r d’ESO que ha consistit en un apropament al llibre com objecte i material artístic en sí mateix, canviant la visió habitual que tenim d’ell i partint d’una primera aproximació a conceptes com els llibres d’artista, l’escultura amb llibres com a matèria prima, els book lamp i la papiroflèxia o l’origami, els llibres intervinguts, els llibres objecte…
L’activitat ha permès atorgar una segona vida a aquells exemplars que, per diferents raons, ja no podien complir la seva funció primordial: la lectura. Les obres resultants han esdevingut en altres maneres de narrar, així com de ser llegides i interpretades. Hem pogut adquirir consciència d’elements tan dispars com el reciclatge, la creació i la recreació, el joc entre els aspectes bidimensionals i tridimensionals descobrint i valorant el potencial de cadascú; hem après a aprendre i a moltes coses més.

La manipulació dels llibres ha estat una experiència didàctica que esperem que arreli al nostre institut, de manera que el proper curs la puguem treballar junt amb altres matèries a partir de tota la transversalitat que l’activitat comporta implícita, com ara, amb Tecnologia o Visual i
Plàstica.

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Altered Book

Sant Jordi 2019

El passat 26 d’abril vam celebrar la diada de Sant Jordi. Vam poder gaudir de balls i actuacions d’alumnes de tots els cursos, així com el lliurament dels premis dels Jocs Florsls i dels concursos de castellà, anglès, matemàtiques i dibuix.

A mès a més, els alumnes de 2n de Batxillerat van posar una parada de llibres a preus molt econòmics amb l’objectiu de fomentar la lectura entre l’alumnat i recaptar fons per a la seva graduació.


Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sant Jordi 2019

Robòtica 2019

Aquest any els alumnes de tecnologia de 4rt de la ESO han tornat a participar al programa “Impulsem la robòtica, tecnologies creatives a l’aula”. El projecte on participa el Departament d’Ensenyament, Aurduino education i Obra Social “La Caixa” dona la oportunitat als nostres alumnes de transformar el seu rol d’usuaris de tecnologia en creadors de tecnologia. A la fira celebrada al Cosmocaixa els nostres alumnes van tenir la oportunitat de compartir els seus projectes amb altres estudiant d’arreu de Catalunya.

Uns dies després van visitar el  YoMo:”The Youth Mobile Festival”,, organitzat per GMSA, el festival més gran dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves que te lloc dintre de les activitats del Mobile World Congress.




Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Robòtica 2019

Sortida al riu Llobregat: Dia mundial de l’aigua,

Dins del projecte agenda 21 de l’Hospitalet, l’alumnat de segon de l’ESO ha participat en la celebració del dia mundial de l’aigua, que es porta a terme conjuntament amb altres centres de primària i secundària de l’Hospitalet amb l’organització de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
Es tracta d’un conjunt d’activitats i tallers lúdic que es fan a la vora del riu i tenen la intenció de conscienciar, del nostre paper en la conservació de la natura.
La valoració de les activitats realitzades ha estat molt positiva, tant per part del professorat com de l’alumnat participant, per tant és segur que com a padrins del Riu, continuarem participant.


Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sortida al riu Llobregat: Dia mundial de l’aigua,

Sortides al teatre del Departament de català

El 21 de març part de l’alumnat de 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat van fer una sortida de Llengua catalana i literatura per veure dues obres de teatre: el musical El despertar de la primavera i una adaptació de la novel·la de Mercè Rodoreda Mirall trencat.
Totes dues representacions ens van agradar molt pel la gran qualitat del muntatge teatral i l’excel·lent interpretació de les actrius i els actors. Ens ho vam passar molt bé i de segur que hi tornarem. Llarga vida al teatre!

 

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sortides al teatre del Departament de català