Altered Book

Des del Departament de Castellà s’ha impulsat enguany un projecte pilot amb l’alumnat de 1r d’ESO que ha consistit en un apropament al llibre com objecte i material artístic en sí mateix, canviant la visió habitual que tenim d’ell i partint d’una primera aproximació a conceptes com els llibres d’artista, l’escultura amb llibres com a matèria prima, els book lamp i la papiroflèxia o l’origami, els llibres intervinguts, els llibres objecte…
L’activitat ha permès atorgar una segona vida a aquells exemplars que, per diferents raons, ja no podien complir la seva funció primordial: la lectura. Les obres resultants han esdevingut en altres maneres de narrar, així com de ser llegides i interpretades. Hem pogut adquirir consciència d’elements tan dispars com el reciclatge, la creació i la recreació, el joc entre els aspectes bidimensionals i tridimensionals descobrint i valorant el potencial de cadascú; hem après a aprendre i a moltes coses més.

La manipulació dels llibres ha estat una experiència didàctica que esperem que arreli al nostre institut, de manera que el proper curs la puguem treballar junt amb altres matèries a partir de tota la transversalitat que l’activitat comporta implícita, com ara, amb Tecnologia o Visual i
Plàstica.

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Altered Book

Sant Jordi 2019

El passat 26 d’abril vam celebrar la diada de Sant Jordi. Vam poder gaudir de balls i actuacions d’alumnes de tots els cursos, així com el lliurament dels premis dels Jocs Florsls i dels concursos de castellà, anglès, matemàtiques i dibuix.

A mès a més, els alumnes de 2n de Batxillerat van posar una parada de llibres a preus molt econòmics amb l’objectiu de fomentar la lectura entre l’alumnat i recaptar fons per a la seva graduació.


Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sant Jordi 2019

Robòtica 2019

Aquest any els alumnes de tecnologia de 4rt de la ESO han tornat a participar al programa “Impulsem la robòtica, tecnologies creatives a l’aula”. El projecte on participa el Departament d’Ensenyament, Aurduino education i Obra Social “La Caixa” dona la oportunitat als nostres alumnes de transformar el seu rol d’usuaris de tecnologia en creadors de tecnologia. A la fira celebrada al Cosmocaixa els nostres alumnes van tenir la oportunitat de compartir els seus projectes amb altres estudiant d’arreu de Catalunya.

Uns dies després van visitar el  YoMo:”The Youth Mobile Festival”,, organitzat per GMSA, el festival més gran dedicat a la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, l’art, el disseny i les matemàtiques per a joves que te lloc dintre de les activitats del Mobile World Congress.




Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Robòtica 2019

Sortida al riu Llobregat: Dia mundial de l’aigua,

Dins del projecte agenda 21 de l’Hospitalet, l’alumnat de segon de l’ESO ha participat en la celebració del dia mundial de l’aigua, que es porta a terme conjuntament amb altres centres de primària i secundària de l’Hospitalet amb l’organització de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
Es tracta d’un conjunt d’activitats i tallers lúdic que es fan a la vora del riu i tenen la intenció de conscienciar, del nostre paper en la conservació de la natura.
La valoració de les activitats realitzades ha estat molt positiva, tant per part del professorat com de l’alumnat participant, per tant és segur que com a padrins del Riu, continuarem participant.


Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sortida al riu Llobregat: Dia mundial de l’aigua,

Sortides al teatre del Departament de català

El 21 de març part de l’alumnat de 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat van fer una sortida de Llengua catalana i literatura per veure dues obres de teatre: el musical El despertar de la primavera i una adaptació de la novel·la de Mercè Rodoreda Mirall trencat.
Totes dues representacions ens van agradar molt pel la gran qualitat del muntatge teatral i l’excel·lent interpretació de les actrius i els actors. Ens ho vam passar molt bé i de segur que hi tornarem. Llarga vida al teatre!

 

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Sortides al teatre del Departament de català

Aula d’acollida / Fem Tàndem

Per tercer any consecutiu els alumnes de l’aula d’acollida han participat al projecte Tàndem conjuntament amb Torre Barrina. Enguany han elaborat un documental en format de programa radiofònic on han posat en pràctica les dimensions de l’àmbit lingüístic (expressió escrita i comunicació oral) en llengua catalana emprant els mitjans audiovisuals. Després del treball a l’aula, els alumnes han enregistrat el documental a l’estudi de ràdio de Torre Barrina.
L’activitat ha estat tot un èxit i una experiència molt enriquidora per a tots els alumnes nouvinguts.

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Aula d’acollida / Fem Tàndem

Xerrada “La premsa a les escoles”: Com reconèixer les ‘fake news’

El dia 14 de març va tenir lloc al nostre centre una xerrada sobre el món dels mitjans de comunicació a càrrec de la periodista Carmen Giró. Aquesta xerrada forma part del programa “La premsa a les escoles” que organitza el Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb La Generalitat i l´entitat “La Caixa”. El nostre centre ja fa anys que hi col.labora, i enguany ha estat destinada a l´alumnat de 4t d´ESO, que hi ha participat amb interès i de forma molt activa.
Entre d´altres aspectes, s´ha tractat el tema de les fake news, amb l´objectiu de donar les claus a l´alumnat per reconèixer-les i poder acostar-se a la informació de manera crítica i reflexiva.
Donem les gràcies a la periodista Carmen Giró per oferir-nos aquesta xerrada tan interessant i esperem poder seguir comptant amb ella en d´altres ocasions.

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Xerrada “La premsa a les escoles”: Com reconèixer les ‘fake news’

Visita al Parlament

Aquest mes de gener, l´alumnat de 4rt d´ESO ha realitzat una visita guiada al Parlament de Catalunya, amb l’objectiu de conèixer millor el funcionament del sistema parlamentari i alhora visitar l’edifici que és seu del Parlament.
A l´acabar la visita al Parlament, vam recórrer els indrets més emblemàtics del barri del Born, com són Santa Maria del Mar, el Museu Picasso o el Palau de la Música, entre d´altres.

 

View post on imgur.com

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Visita al Parlament

L’Eugeni es mou

Comencem el 2019 recordant alguns dels projectes que s’estan duent a terme al nostre institut durant aquest curs.

Programa voluntaris per la Llengua per segon curs

80 alumnes d’ESO i batxillerat de l’institut formaran 40 parelles lingüístiques per fer pràctiques de conversa en català, entre una persona que fa poc que viu a Catalunya i una altra que domina el català, tant si és la seva llengua materna com si no.

Future Directors & Writers

és un projecte internacional e-twinning per alumnat de 10 a 12 anys que es realitza a l’Institut Eugeni d’Ors amb la clase de 1ESO A. Treballem competencialment en llengua anglesa el tema dels VALORS HUMANS. Col·laborem amb sis altres centres educatius més (dos de Polònia, dos de Turquia, un de Palència i un de Corbera de Llobregat ). La primera tasca que hem fet ha estat presentar-nos. Podeu veure-ho en el vídeo.

També hem creat un PADLET que podeu visitar, on definim els valors humans, visualitzem curts de cinema per reflexionar quins valors s’hi poden descubrir. Tothom,  professorat, pares i mares i alumnes podeu visitar-lo i votar els curts que més us agradin.

Impulsem la Robòtica. Tecnologies creatives a l’aula.

Per segon anys consecutiu els alumnes de tecnologia de 4rt de la ESO participen al programa Impulsem la Robòtica. Els alumnes realitzan una serie d’activitats i petits projectes on s’introdueixen a la robòtica per finalment desenvolupar el seu propi projecte final que presentaran a la firaIRTCA al CosmoCaixa. Podeu veure alguns del projecters de l’any passat fent click aquí.

Projecte MSCHOOLS: Mobilitzem la informàtica

Els alumnes d’informàtica de 4rt participen al programa mSchools .A final de curs hauran de ser capaços de dissenyar i programar la seva pròpia aplicació.

El programa mSchools és una iniciativa de mEducation que impulsa Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

mSchools ajuda a alumnes i docents a integrar les tecnologies mòbils a l’aula, el qual permet obrir noves vies d’ensenyament i aprenentatge que milloren el rendiment i l’ocupabilitat.

 

 

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a L’Eugeni es mou

Bon Nadal

Publicat dins de Notícies | Comentaris tancats a Bon Nadal