Altered Book

Des del Departament de Castellà s’ha impulsat enguany un projecte pilot amb l’alumnat de 1r d’ESO que ha consistit en un apropament al llibre com objecte i material artístic en sí mateix, canviant la visió habitual que tenim d’ell i partint d’una primera aproximació a conceptes com els llibres d’artista, l’escultura amb llibres com a matèria prima, els book lamp i la papiroflèxia o l’origami, els llibres intervinguts, els llibres objecte…
L’activitat ha permès atorgar una segona vida a aquells exemplars que, per diferents raons, ja no podien complir la seva funció primordial: la lectura. Les obres resultants han esdevingut en altres maneres de narrar, així com de ser llegides i interpretades. Hem pogut adquirir consciència d’elements tan dispars com el reciclatge, la creació i la recreació, el joc entre els aspectes bidimensionals i tridimensionals descobrint i valorant el potencial de cadascú; hem après a aprendre i a moltes coses més.

La manipulació dels llibres ha estat una experiència didàctica que esperem que arreli al nostre institut, de manera que el proper curs la puguem treballar junt amb altres matèries a partir de tota la transversalitat que l’activitat comporta implícita, com ara, amb Tecnologia o Visual i
Plàstica.

Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.